Tiara

03222/00 Nuch Tiara-WA


Født: 19.02.2000.
Høyde: 56 cm.
Vekt: 25 kg.
HD: Fri(B).
AA FRI (A)
Øyne: Mars.2003: FRI. 27.04.2006: FRI. Gonioskopi: Litt trange vinkler, Trykk: ok. /Fri
Beste resultat: Uts: 1AK,1BTK, 1VK, CERT/Nuch, BIR, BIS.
Løp: 1pl.Maajeløpet.    Tester: 50km i 4-spann nome.
Eier: Gerd O. Granås.
Oppdretter: Gerd O. Granås.
Om Tiara:

Den minste valpen i Biancas 1. kull. Som voksen, den største av tispene. Langbeint og elegant med helt hvit,god og glansfull pels,lang og godt hårbevokst hale.Mørke øyne og gode pigmenter.
Hun har et mykt temprament og lystrer best ved positive lyse kommandoer. Hun er mor sin lommehund! Har hun anledning til det så fotfølger hun meg og vil helst ha meg innen rekkevidde. Hun åpner opp dører, men lukker ikke igjen!

Hun er ikke så glad ifaste drag og kan da finne på å gå med fire stive bein. I trekkline jobber hun godt i team og er en pålitelig weeldog,også i springeren på sykkelturer merkes det at hun har krefter. Hun hater å løpe på asfalt! Men bærer kløv med tydelig stolthet.

Tiara fødte 8 valper etter ei tyvparring med Simba i 2003. Vi lot to tisper og en hanne leve opp, men beholdt dessverre ingen selv! Vinteren 2006 har hun jobbet kjempegodt. Mai 2006 ble hun paret med Bamse Av Jeni-Jamal, 9 valper ble født 21.07.2006. 8 levde opp og vi beholdt en hanne. Balder.

Vinteren 2009 har Tiara vært med på alle turene våre , hun jobber godt som weeldog,men utpå våren er hun begyndt å bli halt i en framfot ved anstrengelser. Vi reduserer derfor hennes aktiviteter. Hun blir etterhverdt pensjonert fra lange arbeidsturer turer, men jeg håper hun kan delta som familie og turhund enda ei stund framover.

2010: Også i år har Tiara deltatt på noen sledeturer og er fortsatt med selv om hun ikke jobber så mye. Hun kan også gå løs på turer og klarer da lengere distanser.

2011: Fine fjellturer og rolige skogsturer. Den vanlige lufteturen på 7-8 km er helt grei. Hun er plaget med betennelser i munnen og tennene begynner bli dårlig. stivere i frambena.

2012. Også denne vinteren har Tiara fått løpe lufterunden vår sammen med andre flokkmedlemmer. Hun får seler på og har stramline i starten, men så sakker hun akterut og vi slipper henne da løs. fortsatt er hun ivrig etter å få være med på turer og være sammen med flokken. Sover mere enn før. utover vår og sommer er hun tydelig plaget av sine vonde tenner og mange betennelser.  kroppen er også stivere og tiltross for at hun fortsatt kan by opp til lek ute på plenen med de andre hundene så ser vi at det er tungt. Hun er like stiv før tur som etter tur. Ei knallhard vurdering må til og helhetlig sistuasjon legges til grunn når jeg tar beslutningen om å la henne slippe. det blir ingen tanntrekking, smertestillende, betennelsesdempende, antibiotika eller andre medikamenter. Ingen lang rekonvalsenstid. Men hun får være med på 2 valpefødsler, sitte ved valpekassene å betrakte disse ørsmå liv med skinnende øyne og stort samojedsmil. Hun får fine fjellturer der vi må stå å vente på henne i de lange oppoverbakkene.  Og likeså i de like lange nedoverbakkene. De siste turene sommeren 2012 blir langs almvassbekken med rislende vann, bregneskoger, duftende blomster og trolske skygge- og lys-spill mellom løvtrær og vaiende granbar. 4.juli er dagen da livet får ebbe ut hos Helgeland dyreklinikk. jeg tar ett ærbødig farvel med mor si gopie og trofaste kompis gjennom 12,5 år.  Takk for ALT, min hvite skjønne stortispe. Nå slipper du fri, din sjel kan vandre fritt over sølvdryssende iskrystaller og evige hvite vidder.