Februar -09

Søndag 01.februar 2009: Lady, Diva og Simba fikk utfolde sin energi og livsglede med masse sprett og sprang da vi ruslet en tur i solskinnet opp til Fellingforstuva. Det er lett og fint å gå overalt nå med hardt underlag og litt nysnø.

Lørdag 28.Februar-09: Siste dagen i Februar ble en nydelig turdag. -20grader på morran, men strålende sol som også varmet noe. Med en dagtemperatur på ca – 10grader, var det friskt og godt med flott skiføre i gnistrende vinterlandskap. Vi startet fra bilparkeringen på vestersivegen. Ståle med Simba og Diva i pulkdraget, jeg med Balder og Tussi i draget og Lady i line . Kom opp til stavassgården på oppkjørt skuterløype med litt nysnø.Noen skispor. Fra gården og videre innover var det bare ett smalt skispor i løssnøen. Det var så flott ute og vi lot Balder og Tussi brøyte etter skisporet, over Stavatnet og fram til Stavass-sætra. Der sluttet skisporet og to karer satt inne i koia og fyrte . Vi hadde kaffepause her og koste oss i varmen før vi tok sporet vårt tilbake.

26.Februar: Tok skiene på i dag da Lady fikk sin 2.tur med pulktrening. Jeg bruker en liten lett pulk med lokk slik at det ikke blir vekt i . Vi gikk en hel runde rundt jordene og ett stykke fikk hun også lage spor selv. Det gikk fint. Så gikk jeg foran på ski ett stykke til vi var tilbake i oppkjørt spor.  

25.februar: Lady har fått sin 1.tur i pulkdraget. Hun er ung enda og selv om hun er godt trent , vant til ski , pulker og drag, så valgte jeg å gå til fots sammen med henne den 1.turen. Totalt ca 1km. Hun var veldi flink, tydelig at dette ikke var så veldi nytt, og i allefall ikke skremmende. Etter pulkturen tok jeg henne med og snørekjørte en runde for å løse opp og avslutte litt mere med det hun er vant med. 

Tirsdag 24.februar-09: Snøen laver ned hele dagen. Tussi og Balder fikk brøyte sporet runden rundt vannet og over jordene. Fin løype etter pulken.  

Mandag 23.Februar 09.: I dag drypper taksjegget og det raser av takene. masse snø de siste dagene. I helga var vi på Børgefjellskolen og hadde den årlige vintersamlingen i avd Nord- Norge. Det var god oppslutning med deltakere i alle aldere. Lørdag lavet snøen ned og vinden pisket løyper og deltakere. Men løpet ble gjennomført og vi hadde 20 startende.  Ståle og Rune kjørte gjennom løypetraseen på morran. Så var Ståle på isen og hjalp Sigmund med start og klokker. Rune fortsatte å kjøre spor, også under løpet. Det ble kjørt bare 2mils-traseen i år, pga at Laupskarelva hadde gått opp der det skulle vært passeringer og det ble uansvarlig å sende kjørerene den vegen. løypa var kortet inn og lagt om fra ifjor, så det hadde blitt en flott tur om forholdan hadde villet det. Nå kjørte alle 2mila og det ble jo mere sosialt i løypa. Takk for laget i løypa Helga og Bård. For min del kunne vi kompiskjørt hele løpet, men Simba har konkuranseinstinkt og derfor måtte jeg bare la han få gå på. Hi Hi.

Anette hadde håpet på bedre føre for seg og sine tobeinte som ikke har allverden med trening i vinter. De startet , men fikk seg en tur på ca 10km, da hun valgte å bryte. Godt forsøk i allefall, og så er det bare å planlegge og trene litt mere til neste år

Jeg hadde håpet på en fin tur i godver , dinglende etter pulken på godt føre med teften av elg og bållukt i nesa.. Armene var visne og beina gele, klarte såvidt å stavre meg til målstreken med krampe i begge leggene! Av ren egoisme hadde jeg valgt å ta med Simba som motor i mitt 2-spann. Han satte alle kluter til og jobbet som en helt gjennom snøføyke og skavler. Balder var noe på og av. Tror ikke han likte å få ræva pisket full av snøkove. Hi Hi. Han jobbet best med snuten i mot været. Simba har ett gir og går på med krum rygg, han gav seg ikke før han sto med hodet sitt i armkroken til han far etter målpassering. 

Belønningen var 1.plass til Simba og Balder i 2-spann og beste nordiske spann totalt .

Se Resultater fra løpet under «Løpsaktiviteter».

Søndagen ble leiligheta rydda og vaska. Bilen pakket, før jeg lasta i sleden og tok med alle 6 på tur sørover Fiplingvatnet. Helene gikk på ski og fikk henge på da vi drog heim.

I dag er Simba slapp. Han er for 1.gang i sitt arbeidsomme liv ikke helt i slag. temp på 40, oppdaget også blod-dråper etter at han hadde tissa. tisseskvett  levert vet og han fikk noen dager med antibiotika. Heldigvis var prostata ok, ingen ømhet å finne, så vi får håpe det er UV og at det går fort over.

Torsdag 19.Februar-09: I dag gratulerer vi vårt 1.kull med sine 9-årsdager. Hurra for dere!    Snørekjørte en liten tur med Simba og Tussi i gårkveld. Han er fremdeles i særklasse, elsker å jobbe og langet ut med kraftfulle sprang så snøen sprutet. Tussi måtte gi tapt for gamlefar!

Vi har hatt koselig besøk av May-Elin og Mira som tok turen fra Tromsø for å ha en Date med Kuma.  De kom til Marka mandagskveld og det ble flørting og kos. paring både mandag, tirsdag og onsdagsmorgen før de startet på nordovertur.  May-Elin og Mira tok seg en pause i romansen og besøkte meg på Trofors tirsdag. Vi krysser fingre og tær for at det blir mange søte småbamser uti april. Link til Mira finnes nå på Norske linker.

Kaldt i noen dager nå, -20grader, men sol og fint. Siste innspurten før Maajeløpet og avdelingens vintersamling. Også i år på Børgefjellskolen i Fiplingdalen. Alltid spennende, særlig forde været ikke lar seg styre.

Første delen av Februar lavet snøen ned og vi fikk noen turer med snygrynna. Skian kom fram og etterhverdt som folk og firbeinte fikk gått noen runda så hadde vi løype rundt vannet igjen. 

Søndag 01.Februar 2009: Lady, Diva og Simba fikk utfolde siin energi og lekelyst med masse hopp , sprett og sprang, da vi ruslet en tur i solskinnet opp til Fellingforstuva. Det er fint å gå overalt med hard skare som underlag og litt sporsnø over.