2018

September 2018: startet med Ilu noe halt, Bianca halt, å Myrull har brukket ett tåbein i høyre framlabb, lite brudd, men må forsøke å holde henne i ro.. 5 mnd gammel valp, ikke enkelt. Løpetid  på noen tisper.

August 2018: Myrull vokser seg til, hun har vært på sin første fjelltur, og er ei lettbeint frøken med mye energi.  Det kommer gode tilbakemeldinger fra valper rundt om i landet. Noen tar kontakt når di har tur forbi Trofors, og vi har fått hilst på. Noe kjørligere temperatur, varierende vær, men vi startet så vidt opp barmarkstrening. korte turer . Myrull har også fått springe ilag med di store, men kort stykke.

Juli 2018 : tropesommer, men alt for varmt vær til andre aktiviteta enn bading. Barnebarn på besøk, småturer med hundene og ongan.

14.juli fikk vi melding fra Bodø ; Mira og Pan sine små Nøster var ankommet, alt vel med mor og barn. 2 tisper og 6 hanner. Vi Gratulerer Oskar og Torhild. Dette kullet vil også bære vårt kennelnavn.

Juni 2018: Noen finversdager innimellom, men kald og litt våt værtype. Valpene reiste en for en, Nanook fikk av bandasje og avstiving, foten som ikke hadde blitt brukt på 2-3 uker var selvsagt svak og måtte ha opptrening. Ting tar Tid. Han fikk likevel flytte til Mosjøen midt i juni. Vår lille valp fikk starte sin tilværelse og tilpassing uten søsken, men i stor flokken med di andre hundene og oss mennesker. .

En svipptur til Trøndelag, leverte ca 25kg samojedull, brutto. til selbu spinneri på Klæbu, handla div hundeting å tang på Handlerimport og Trollbutikken. og besøkte både Øyvind og Anita m fam, å Morten og Janne.

Mai 2018 : Våren er ei hektisk tid, både ute i naturen og også her hjemme i år. i 2017 hadde jeg den flotteste tiden i hele vinter sesongen gjennom Mai og til siste sledetur i begynnelsen av Juni. I år forsvant vinteren på ett blunk, og 17.mai var grønn.  Vi feiret nasjonaldagen hjemme på altanen, litt kald vind, men fint vær. 15.mai Største hannvalpen fikk en kraftig trøkk i kneet da valper og mamma Ilu og storesøster Lussi lekte på plenen. Lussi var uheldig og traff forkjært. det ble hyl og framlabben svikta. etter å ha fulgt med på valpen til neste morgen, så fant vi ut at labben var hoven, ringte rundt til flere veterinærkontor og fikk time på Grong Dyreklinikk kl 3. Ståle måtte kjøre alene med lillevalpen. Til sammen dryge 30 mil tur re tur,  6 uker gammel. i rtg viste det seg at kneet hadde fått en hard trøkk, ei lita glepe, som Martin Kaldal mente ville leges med skinne og bandasje på labben i 14 dager. «Krutego skal han bli».  Men ikke bare bare å få stylte på en framlabb når man er 6 uker. di siste ukene sammen med mor og søsken, lek, utforsking , utvikling.. men tross alt så klarer han seg fint . og masse ekstra oppmerksomhet samt tilgang på resten av huset, veier litt opp for plagene. han tilbringer også tid sammen med søskenflokken og er ilag med dem både inne i valpegrinda, ute på altanen og nede på plenen etter uhellet. Men av hensyn til at han blir fortere sliten med denne rare foten og at ikke søsken skal slite i stykker bandasjering, så får han for det meste være utenfor bingen.

15. og 16. mai var Ilu sin kullsøster på romantisk tur til Mosjøen. Mira og Pan fant tonen meden gang og det var vellykket paring begge dagene. så nå blir det spennende i Portveien på Tverlandet framover sommeren.

5.mai , I Hattfjelldal bor Harleyboy og Lady sin datter, Missi, og hennes samboer Karo. Di fikk 7 fine valper. 2 tisper og 5 hanner. jeg var i hattfjelldalen å hilste på småttisene da di var 2 dager gamle . veide og sjekket kjønnsfordelinga. Kullet eies og er oppfostret hos Solveig Johansen og Stein Vefsenmo

En skikkelig virusinfluensa med tette bronkier, hoste, tettpakka hode og skral kropp preget slutten av april og hele mai.  stemmen ble borte noen dager og har ellers vært elendig. ikke så optimalt når man har flere valpekjøpere og andre intresserte som gjerne skulle hatt en prat i telefonen.

April 2018.  Nydelig vintervær, noe kaldt, og av og til i overkant mye vind. snøen er dyp og veldi løs. elgen har beita hele vinteren nede i hagene.  der det er kjørt med skuter er det flott å komme seg på tur med slede eller på ski. Vi fikk noen få, men fantastiske fine turer , blant annet i den nye skuterløypa fra Haustreis gård opp over Granefjellet og til stortjønna. der tok jeg av fra sporet og bakset sleden bort til di sporene vi hadde klart å lage for egen maskin tidligere . fortsatt var det såpass at vi kunne følge egne spor ned Pilfjellet og hjem.

12. april : Neste høydare var med slede fra Vestersivegen opp stavassveien til gården, turen var tenkt å gå til Stavatnet , men ettersom det var kjørt ett skuterspor raka vegen nordover, så sto jeg bare å lot hundene marsje avgårde.. valper i valpebingen hjemme, så tiden var tilmålt. Fjellene låg badet i strålende sol, hvitt og reint og nydelig terreng.  Forbi vatnet og innover dalbotnet etter myrdragan, forbi Stavass-setra som vi så vidt kunne skimte inni granskogen. I mange år hadde jeg drømt om å se verden videre fra sætra. Og opplevelsen var både selve turen, landskapet og det flotte været. Spennende å se Eitrådalen åpne seg ned fra dalen , men klokka går fort og her måtte jeg snu. en nytelse i allefall. og flott å stå med ansiktet mot sola å bare høre lyden av sledemeier og 24 tassende poter. tur med gofølelse.

Ilu og Pumba fikk valper 2.april. Fødselen gikk veldi rolig og fint for seg og Ilu var i fin form med god matlyst . 5 tisper og 4 hanner.  Lussi er stolt storesøster .