Balder

 

14771/06. Polarjuvelen`s Diamant Balder-Tb.

Født: 21.07.2006.

Høyde: ca. 58cm (4 år)

Vekt: ca.25kg (4 år)

HD: FRI / A. Excellen.

AD: FRI/A. Excellent

Øyne:

08.02.2007: Fri/Clear.

07.02.2008: Gonioskopi:Noe trange vinkler. Vanlig øyelysing: ua på ett øye, anmerkning pga en liten prikk på andre= mistenkt katarakt.+ ett feil øyehår

19.04.2009:  FRI/Clear. (ingen katarakt)  ett feil øyehår nede venstre øye.

Besteresultat.Utstilling: Bruksklasse: 1.kval,1.konk, Ck,Cert,1.Bhk. BIR. 3.BIG.

Løp:

15.09.2007. 5.pl Klasse 2-spann vogn uten hjelp. Barmarksløp. Høstsamling avd Nord-Norge. Børgefjellskolen.

16.Februar 2008: 2.plass. 4-spann nome. 5mila, Maajeløpet. Balder gikk som Weeldog sammen med sin mor Tiara. Simba og Tussi i led. Vintersamling NP avd Nord Norge. Børgefjellskolen.

April 2008: NP Avd. Nord-Norge . Enspannstesten.  Majavatn

21.Februar 2009: 1.plass. 2-spann nordisk. 2mila. Maaje-løpet. Balder gikk i draget bak Simba.

Eier: Helene, Gerd og Ståle Granås.

Oppdretter: Anette og Gerd O. Granås.

Om Balder: Balder såg dagens lys som den andre valpen i kullet og han fikk det grønne bandet. Han var noe fomlete da han ble født og alle de andre var på plass ved pattene før han skjønte opplegget! Selv om valpene var jevne og omtrent like store, så vokste de andre gutta fra han i valpekassen. Men da de var 9 uker var han en av de største. Egentlig skulle han reise til Oslo og hete Teddy, men jeg leverte «vår»valp istedet da jeg ikke likte Balder sitt Rabalder til en 1.gangs valpekjøper. Han er en myk gutt, men noe bråkete og skjefete når han treffer kullsøsken! Han liker ikke at de andre hundene løper fra ham og da gir han kraftig beskjed! 5,5mnd: Sitte i sleden hele tia er han for stor til, på våre småturer får han slippe ut når de voksne har løpt av seg oppstartiveren.Han har også fått egne trekkseler og lærer å være med å «trekke» sleden. Korte etapper, lystbetont og ikke mye fart. Masse kos og appelsin er godt på tur! Lite snø foreløpig.

6mnd: tillitsfull og trives godt i flokken vår,har har stor respekt for Simba, kan fremdeles oppføre seg tøff og bråkete mot enkelte fremmede hunder.

7mnd: Stort sett grei gutt. Men noe mye lyd og bråkete mot enkelte hunder. Konsentrert når han jobber. pga en periode med halting så tar vi det ganske forsiktig. Mat 2 ganger for dag, går ned på høykant.

8mnd. Balder er ikke av den mest langbeinte typen. Kroppen er noe tung, han har kraftig beinbygning og er fremdeles noe «rund». Han får nå mat stort sett bare en gang pr dag.Han trenger ikke å bli tykkere, men med en kraftig og stor pels er det vanskelig å vurdere! Han har begynt å forstå at ikke alle fremmede hunder er skumle. Er med på småturer, men blir ikke satt til å arbeide med å trekke vekt. Vi er også forsiktig med å utsette han for stor fart , spesielt på hardt underlag.Det blir kun trekktrening med mor på slep, Krefter og arbeidsvilje har han og det er fort å overbelaste slik at han fårtilbake haltingen.Vi reduserer proteininnholdet i maten til aktivfor for voksne.Han er en sosial og trivelig fyr.

 9mnd. Balder har vært med å jobbet i lina foran sleden, God arbeidslyst og trivest som weel-dog med Tiara. Går godt overens med hundene i flokken, men er fremdeles litt gira når han treffer fremmede hunder. «Kuma»har en fantastisk virkning på ham og de er bestekompiser. Han jobber sammen med Simba også uten problemer.

10mnd: Balder har utviklet seg fint.Han er likevel litt rabalder enda, men forstår irettesettelse og avledning. Så flink er han at vi tok sjangsen på å stille han på sin første utstilling og det gikk kjempefint! Han er fremdeles i vekst både psykisk og fysiskt så vi er nøye med at alle aktiviteter han er med på er av positiv og lekende art. Han er sterk, arbeidsvillig og har gode fraspark, men fremdeles noe ustabil i bakbena.

11 mnd: Balder er fastere i kroppen, begynner å få jobbe nå med trekkseler på og meg som vekt. Han er en snill og kjærlig gutt, kompis med både Kuma og Simba og Tispene,men er fremdeles bråkete mot enkelte andre hunder. Han fikk sin 1.tur i draget foran saccovogna uten passasjer med meg som trygg ledsager da han var 11.5 mnd. Nifst, men fin tilvenning.

12 mnd. Balder vokser seg til. Han er først nå begynt å markere og løfte på bakfoten! Fremdeles stor respekt for Simba og viser seg dempende, men ikke redd. Byturer og litt hundetrening med andre går fint. Noe gira fremdeles. Begynner nå å slippe valpepelsen.

2 år: Arbeidsom, målrettet, sterk, lærevillig og godt humør. Kan fremdeles gire seg opp for andre hunda. Men stort sett grei å avlede. Stor ruvende pels,  solid beinstamme. Godt uttrykk. Faste , sterke fraspark.  Jobber godt og effektivt, tar teten også i snø uten oppkjørt spor. Grei på kommandoer.

4 år: Stor pelsbamse. Lettlært og lydig. Meget hengiven. Trivest best med bare de eldste tispene våre. Tiara, Diva, Tussi og Lady. Reagerer fortsatt mot fremmede hunder og skjermest fra «storflokken» her. Men er med når vi drar på sledeturer og går da som weeldog. Liker ikke for stor fart , men er sterk og seig i motbakker. Bærer gjerne kløv og elsker å få være med ut.