Valpenes første uker

Valpekullene på Polarjuvelen`s Kennel blir født inne på ett eget rom, der di har trygghet og ro med sin mamma, di 2 første ukene. Så, når vi ser at tiden er moden for det, flyttes valper og mor inn på stua. Her får di være i en stor innhegning. Valpene får derfor ett naturlig forhold til alle husets lyder, de blir sosialisert og preget på mange typer mennesker og husets andre hunder. Og da får de, med noe værforbehold, også gradvis tilvenning til ute-miljøet. De får lære seg å spise både inne og ute, kjenne vær og vind. Renslighetstreningen starter også vanligvis her. Vi har adgang rett ut til altan, plen, stor hage, hundegårder.

Vi bor midt i ett boligfelt, men har lysløypa, bekken, skogen og fjellet rett bakom. Mange flotte muligheter for milijøtrening. Jeg vektlegger trygghet for valpene helt fra starten. Det skal være ett harmoniskt miljø rundt dem, med muligheter for trygg utforsking ute og inne. Både den fysiske og mentale utviklingen er viktig.

Valpene bor hele tiden sammen med sin mor. Hun steller, mater og oppdrar dem. Vi lærer mye om hundespråk i valpekassen ved å observere deres unike samspill ettersom valpene vokser og utvikles. Det er både fascinerende og rørende å få følge dem så tett. Se hvor kjærlig og tålmodig tispa er med sine små . Hvor viktig samspillet mellom søsken og mor, samt erfaringene fra tidlig valpestadie,  fram til levering, er for hver enkelt valp.

Vi sørger også for rengjøring døgnet rundt og trygt ettersyn i valpebingen. Ormkurer, kloklipping, pelsbørsting, masse kos og handtering.   

Vi vil gjerne at valpene får en så myk overgang som mulig til sine nye hjem, vi vil prege valpen så godt vi kan, og det er viktig at valpekjøper fortsetter dette arbeidet og er innstilt på å sette av ekstra tid til valpen. Valpekjøpere som har mulighet til å besøke oss er velkommen. Vi vil gjerne bli bedre kjent og tenker også  at det er fint for både valp og blivende eier at di får muligheten til å bli litt kjent mens valpene fortsatt er i sitt trygge miljø.

Vi leverer valpene fra 8-9 ukers alder. Om ikke annet er avtalt så henter kjøper valpen hos oss. Vi sender ikke valper alene med fly.