Bianca

Reg. nr.: 19021/96. BIANCA, 

Født 09.09.1996, hos oppdretter Ellen Skavhaug på Steinkjer.

Hun bodde først hos ei ung dame med et spebarn. Det ble travelt med nattevåk, babygråt og hundevalp med aktivitetstrang. Etter x-antall oppspiste sko m.m. ble valpen annonsert for salg, 5mnd. gammel.


Jeg hadde vært uten hund i nesten ett år, savnet var stort etter en turkompis. Ståle hadde sagt: «aldri mere hund» etter at vi hadde måttet avlive vår blandingshund (Elghund grå/ Finskspets). Men jeg kunne ikke godta at et uvær av en hund, skulle bety at alle hunder var slik? Annonsen sto på tekst-tv i tilsammen 2mnd. I denne tiden ble det lånt bøker og lest side opp og side ned om Samojed og Polarhunder.Vi hadde ingen erfaring fra før.


Annonsen sto der og jeg ble mere og mere sikker på at det var meningen at jeg skulle ta kontakt. Det viste seg så at damen bare bodde ca.5mil herfra!!! Det var gnisten som tente bålet!!! Vi måtte da kunne se hunden i allefall? » Ja du får ordne det du» Så vi dro avsted, fant fram – og ble stormende forelsket! Ståle smeltet som smør, joda vi kunne da prøve!
Det har vi ikke angret på en eneste dag!
Bianca spaserte rett inn i alles hjerte og ble der.


Hun ble fort populær også i nabolaget, en meget behagelig hund, ingen stormende vill bjeffing, ingen timelange leteaksjoner etter villstyring på rømmen, ingen aggresiv knurring og tannflekking etter alle barna som naturlig nok var innom vårt hus. Helene på 3 år kunne kose i myk pels, bli slikket kjærlig i fjeset. Anette fikk trene en hund som hadde lyst å lære! Og guttene som ikke syns dette med hund hadde vært noe bra, fikk en annen opplevelse. Bianca elsket å spille fotball på plenen, hun stakk ikke av med ballen, men lærte seg knepene og driblet elegant! Kompisene var imponert! Og jeg fikk ivrig turkompis som etterhvert viste sine solide egenskaper foran pulk og med kløv, på snørekjøring og sykkelturer. Dessuten viste deg seg at hun også hadde kvalitet som utstillingshund. Hun ble etterhvert NUCH og vi lærte noe i ringen hver gang. Hennes styrke, stolthet og eleganse i ringen beholdt hun til siste slutt!