Hundene våre

 

Hund siden 1994.   Samojed siden 1997.  Klein Spitz siden 2015

Først i godt voksen alder ble  drømmen om hund virkelighet og hundene er nå en viktig del i livet mitt.

Den første hunden vår het Kaisa. Hun kom til oss i Juni 1994. 8 uker gammel og var blanding mellom Finsk Spets og Elghund. Et fyrverkeri av en hund. Kjempegod turkompis, kvikk og rask, men med ett forferdelig støynivå! Og med sitt heftige gemytt satte hun seg kraftig i respekt hos alle ungene som vanket i vårt hus. De klatret på stoler for å komme unna angrepene hennes! Lita og tøff, stakk av ved en hver tenkelig anledning. Alle våre forsøk på oppdragelse var uten virkning og hun ble bare verre og verre. Det ble mye prøving og feiling. Hun ble bare to år. Etter å ha glefset etter naboungene, knurret mot alle husets beboere, tok ingen sjansen med henne lengre.

Vår 1. Samojed var Bianca. født: 09.09.1996. ( Se også STAM MOR) Bianca var en solid tispe på alle vis. Hun ble Nuch og var en meget god arbeidshund, behagelig vesen med meget godt gemytt.

Fra Bianca`s 1. kull. Født:19.02.2000. beholdt vi to hanner og ei tispe. Anette hadde bestemt at hun skulle ha en hannvalp. Hun valgte seg en, kalte han Gismo og den fikk vi ikke selge!!!
De to andre ble 
Simba og Tiara. Simba har vært superhunden vår i alle sammenhenger fra han var valp. Utrolig arbeidsvilje og med både fart og styrke. Tiara er mor sin lommehund men har også jobbet godt i lina. Begge er NUCH.

hund

 

Alle valpene fikk -Wa bak navnet sitt. Dette for å ha en søskentilknytning og da far`s navn var Etah`s Spark River Wolf Abakan, valgte jeg bokstavene WA for Wolf Abakan.

Fra Bianca`s 2. kull. født: 15.09.2003. Anette beholdt en hanne som hun gav navnet: Biancas Kong Kvitebjørn-Bm. («Kuma») Han er en trivelig liten hanne med sterk god kropp, god arbeidsvilje, utholden og oppvakt. NUCH.

 

Jeg beholdt ei tispe; Diva Biancadatter-Bm. En middels stor , velbygget tispe med meget god arbeidsvilje og iver. Temperamentsfull og nysgjerrig. Har deltatt på flere løp og utstillinger med godt resultat. NUCH.

Far til dette kullet var N uch Marco, og valpene fikk derfor -Bm etter navnet for Bianca og Marco. Det ble født 9 valper, to døde av infeksjon.7 levde opp.

Da vi måtte avlive Bianca p.g.a. sykdom høsten 2004, kjøpte jeg ei tispe fra Polarbjørnens Kennel i Sverige. Polarbjørnens Wild Lucky Dream født: 31.10.2004. Hun kom heim til oss i romjula 2004. Lucky hadde dessverre en hjertefeil og forlot oss i November 2007. Bare 3 år gammel.

Tussi Polar ble født 10.10.2005. Hun er paringsvalp etter Simba og var største tispevalpen i Topsy`s kull på 8 valper. vi hentet henne heim til oss 09.12.05. Det vakre polarlyset da vi kjørte over Saltfjellet for å hente Tussi, gav inspirasjon til navnet Polar.  Tussi var ei arbeidsvillig og spretten frøken med ett relativt rolig vesen. Gikk godt overens med det meste. Er kjørt på løp, bestått enspannstest og langdistanse testen, Klubbmester 2010.  Stilt på utstilling med gode resultat. NUCH. 1.BIS-Bruks . Tussi ble bare 11 år. Hun døde på tur med flokken sin. i ett sprang fra fullt liv til død, uten forvarsel.

Polarjuvelen`s Diamant Balder-Tb er avkom etter Tiara, som ble paret med Bamse Av Jeni-Jamal i Mai og fikk sitt 2.kull 21.07.2006. Balder ble født i en flokk på(9 -1 =) 8 valper i Kennelens 4.kull.  Balder er en kraftig, middels stor hanne ,med masse pels. God arbeidsvilje,  sterk og utholden. Fremadrettet. Lettlært og oppvakt, men noe usikker / gira i forhold til fremmede hunder. Han trivdes i flokken med trygge rammer. Elsker mennesker og da spesielt barn.

 

 

Little Rocky`s Quick Lady: Ei spretten og kvikk frøken ,født 11.mars 2008 i en søskenflokk med 3 tisper og 4 hanner. Avbalansert og utforskende valp som fort ble husvarm og godt mottatt av flokken. Vi håper hun etterhvert skal fylle den tomme plassen etter Lucky og ser frem til å bli bedre kjendt med henne og hennes egenskaper. Ei av hennes Tippoldemødre er Frøya, vår stamtispe Bianca sin søster. 

Polarjuvelen`s Ekte Pumba- Ls og Polarjuvelen`s Ekte Safir-Ls er kennelens nye håpefulle i arbeidssammenheng.  Søskenparet fra vårt 5.kull med Simba og Lady som foreldre, er født 24.september 2009.  Ett kull med 6 valper som alle er harmoniske og greie. Stødige og med innebygget trekkmotor.

Polarjuvelen`s Franske Harleyboy – Tt,  er født 14.April 2010. En spesiell bamse som var vanskelig å vurdere som liten. Hadde planlagt å sette tispe ut i forværtsavtale og ha deleie på en hanne, men endte opp med å beholde Harleyboy og la valpekjøperene få eie sine valper selv!!! harleyboy er ett godt tilskudd som motor i lina foran atv, slede og til snørekjøring.

Polarjuvelen`s Gåtefulle Lillemy-Sf,  født 15.juni 2012. Far: Polarullens Elnik Av Numbanu og mor: Polarjuvelen`s Ekte Safir-Ls. Nest minste valpen i kullet på 7 store valper. Hun har ei storesøster og 5 brødre. Lillemy er som navnet tilsier!!! Hun var valpen som skilte seg ut, mye sprell og temperament. Vi vet ikke hva vi har i vente. Men energi har hun.

Polarjuvelen`s Huldrefra Bianca-Ls

Polarjuvelen`s Isbjørn Ilu-Te

Polarjuvelen`s Karamell Lussi-Ip

Alle hundene våre er gode turkompiser, fine og sosiale familiehunder. Vi ønsker å føre videre disse egenskapene , samt ta vare på Samojedens gode bruksegenskaper. Vi favoriserer hunder med funksjonell pelskvalitet, gode og sterke poter, godt bygde kropper, God størrelse, Godt og omgjengelig gemytt, God arbeidsvilje og helsemessig sunnhet.