Januar -09

Lørdag 31.Januar 2009:  Med en flott vinterdag tar vi farvel med årets 1.måned. Det blå polarlyset har nå fått ett skjær av rosa. Alle hundene hadde lyst på tur, og det hadde vi også.

Jeg og Ståle tok turen fra Haustreisdalen opp til Gluggvatnet. Derfra opp åsene vestover og så mot sør før vi kom aust over Monshaugen og ned til Fisklausvatnet. Egentlig hadde vi lyst tilå telte her i helga, men med barn som plutselig er i «rette alderen» så ble det dagstur i stedet. De som campet på hytta hadde benyttet finværet til utflukt. Vi tok kaffepause og lunsj før vi drog hjemmover samme veg vi kom. Med en varm vind i håret og sol over snødekte åser og vann. Vi fikk med oss hele sol-dagen og da vi vel var hjemme og bjørkeveden spraket i ovnen , krøp gradestokken nedover. -13kuldegrader er fin nattetemperatur på denne årstiden.

 

Torsdag 29.januar-09:  Lady sin lille venn Snoopy var på besøk i dag. Matmor skulle til Sverige å kjøre løp. Og da benyttet vi anledningen til en liten ekspedisjon i nærområdet. Snoopy er en trivelig wippetgutt som nok satte stor pris på å komme inn til ovnsvarmen og slikke sine såre tær etter utflukten.

Takk for besøket.

Uansett vær, uansett føre—- de stiller opp uansett! De pelskledde turkompisan.

 

 

Mye vind, hardt føre og for det meste turer til fots det meste av Januar. Noen kløvturer er det også blitt. Uvanlig for årstiden, men man får utnytte anledningene som best man kan.

 Fin tur.

 Tusen takk for de fine bildene av Teddy. Godt å høre at han har det fint og at dere trives i lag. Vi takker og Gratulerer eierne til Storm og Teddy for at de har øyelyst og HD-røntget hundene sine. Storm med HD-FRI A og intet påvist på øyenundersøkelsen. Teddy med intet påvist på øyne, og så venter vi på Hd avlesningen når den blir godkjendt.

Tirsdag 20.01.09: Fremdeles masse vind. Men fin tur til enden av Svartvatn ved Reinfjellet. Tispene er endelig ferdig med løpetia og alle hundan ble med på tur. Steinhardt og polert over alt. Noen få fokkskavler. 4 snøfnugg i luften da vi drog heimover. Det er meget stor spredning på kapasitet, treningsbehov og alder i flokken i år. Så jeg nyter hver tur med 6-spann. Lar hundene avpasse farta og tar hensyn til terrenget. Ydmykt og takknemlig, vel vitende om at hver tur er på lånt tid. Simba har fremdeles sine gode perioder da ingen av våre klarer å holde tempo og trekk-krafta hans. Men han har også dager da han tydelig er sliten! Tiara henger med hun også, men er ofte stiv og noe halt etter hvile.

Tirsdag 13.01.09: 20.dags Knut hiver julen ut! Hos oss er det siste dagen med juletre og nisser. Ett lett snødryss pynter naturen ute og ett gløtt av sola er en gave! Noen få kuldegrader og bedre hold i snøen som fortsatt holder stand. Ståle gikk kveldstur opp Pilfjell-lia til bålplassen med Simba, meg,Tiara, Tussi og Lady.

Søndag 11.01.2009: Lady er 10 mnd i dag. Vi har hatt ett forrykende turbulent vær. Fra – 22kuldegrader , snø, og +3 til 6 varmegrader. Masse vind. Kraftige regnskyll i flere dager har vasket både hus og moder jord. Store flombekker har rasert sporene våre mange steder. Vi feiret Lady sin månedsdag med fottur opp pilfjellia. Mildvær og vått, men fantastiskt nok opphold mens vi var ute.

Lady 10 mnd.

Tussi leiter veg.

4.Januar-09: Endelig klarte jeg å komme meg på beina! Dårlig med matlyst og ganske vissen i kroppen. Men utpå formiddagen var det så fint ute at jeg og Ståle tok med oss Simba, Balder, Tussi og Lady på tur med ski og pulk i Haustreisdalen. pga løpetid fikk sleden stå hjemme. Ståle for avgårde med Simba og Tussi i draget, mens jeg dinglet etter Balder i enspannsdrag med lillepulken og Lady i line. Vi fikk en fin tur innover til Naustene ved Gluggvatnet. Med  – 20 kuldegrader tok vi ikke stopp, men snudde og drog rett til bilen og heim. På turen hilste vi på 3 hundespann så det var ikke bare vi som hadde kløe etter å komme ut. Siste delen av heimturen fikk Balder trøbbel med svære isklaker under potene og Lady fikk vist sine arbeidsegenskaper. Hun overtok en god del av jobben med å få meg med.  Balder drog pulken og jobbet så godt han kunne med vonde poter. Hjemme ble det kloklipp og potestell til kvelds. Det lønner seg å passe på hundelabbene ja. 

3.januar-09: Ikke eksisterende dag for meg. -22kuldegrader ute. Masse nysnø. Ståle luftet tispene og gikk opp sporet i runden.

2.Januar-09: De siste julegjestene drog heim og jeg klarte såvidt å holde meg tilstede for å ta farvel. Så var det rett til sengs. Influensaen var nok ikke over, og nå var også magen i uorden. Fysj og æsj! Flere snøbyger ute og Ståle snørekjørte med hannhundan hver sin tur i runden slik at vi fremdeles har ett spor. En skuter hadde kjørt sporet kvelden før og noen flere skigåere har også kommet seg rundt.

1.Januar-09. 1.Nyttårsdag: Ett helt flunkende nytt år har sett dagens lys. Nydelig vær med nysnø lokket. Etter en god frokost i samlet flokk så tok jeg med Lady, Tussi og Diva. Anette tok med Gismo og Kuma. Så snørekjørte vi rundt Almvatnet og jordene.  -6-7 kuldegrader og vekslende vintervær. Godt å komme seg ut tiltross for meget tett nese og noen smertestillende. Takk for fin tur, håper det blir flere utover vinteren.