April -09

Torsdag 2.april-09: Masse nysnø i natt! minst 20cm. Så kom silregnet utover dagen. Til kvelds forsvant snøen. Mye slapseføre og sandete labber nå om dagen. 

Onsdag 1.april-09. Første dagen i april bader. i sol og blå himmel. Jeg har liten tid å gå ut,men en snartur til kraftstasjonen i kveldingen med Lady, Helene + Balder, Wenche, Tasja og lille Era. Må jo snart komme i gang med litt hundetrening nå som våren snart melder seg.

 

Torsdag 30.april-09: Sommer og sol i dag også. Deilig å tusle rundt i hagen og rydde litt. Kose oss på altanen med alle pelsdottan. Lady og Tussi fikk en tur med saccovogna til Almvatnet. Lady sin 1.tur i 2-spann foran vogna og vi tar det helt rolig. Både for Lady sin tilvenning , men også for de skrøpelige hjul på vogna!

Onsdag 29.april-09: Været har skiftet endel i det siste, men utpå dagen i dag kom sommeren! Jeg og Ståle gikk opp Pilfjell-lia med Simba, Tiara og Diva.Til fots i våt snø og smeltevann. Orket ikke gå lengere ,men koste oss i sola med snø rundt om.

For en uke siden var jeg hos Helgeland Dyreklinikk med Lady og tok røntgen av hd og ad. I dag ligger resultatet på dogweb: Det ble FRI, A. Hadde ikke trodd annet,  Ad resultatet er ikke avlest enda, er igrunnen mere spent på det. Lady er jo ung og har enda noe å gå på før hun er ferdigutviklet. Men jeg følte meg trygg på å røntge hoftene nå. Vi har hatt en godt tilpasset opptrening av henne gjennom hele vinteren og hun har flotte bevegelser og god arbeidslyst. (selv om hun gjemmer seg når seler tas fram!!!)

I går var jeg en tur på Fellingfors-tuva. Tussi bar kløv. Lady i line. Snøen er ganske råtten nå og øverst i lia sto ett par truger som eiern så generøst har tilbydt å låne bort. Så nå har jeg stavret mine første meter (2.5km) på truger! Tusen takk for lånet!! Det var en opplevelse!!! sank ikke nedi , men snubla framover ett par ganger med arman langt nedi våtsnøen!!! Hi Hi. Har jo ett par truger i kjelleren som jeg aldri har orket å prøve. De er endel større enn dem jeg gikk på nå. Men kanhende får jeg mot til å ta dem i bruk.

Saccovogna er utslitt. Hjulene henger bare på nåde og nye lager må bestilles. Har såvidt begynt å sykle litt med hundene. Er ganske pysete så det blir i springer med lenke til halsbandet i tillegg og bare en om gangen!

Nusse har skrantet siden påske. Jeg hadde bestem meg for å ta ham med til veterinær på Tirsdagsmorgen og la han få fred. Men så forsvant han mandagskveld!!! Har ikke vært heime på to dager og jeg er bekymret for at han ligger død under noens altan eller i en hage.

Mandag 20.April-09: Nydelig vårdag, med blå himmel og sol. 

Kuma er blitt pappa til 5 søte små i Tromsø!! Fredagen ble 4 tisper og 1 hanne født hos May-Elin og Mira er en flink førstegangsmamma. Valpene ser friske og fine ut. Vi Gratulerer .

Vi bor i kontrastenes land. Helgas Harstad-tur med nydelig vintervær, vårslaps og storm. Innstilte ferger og veier. Vi kom oss både fram og tilbake! Denne turen hadde to formål: 1: utstilling og etterlengtet trening. 2: Øyelysing.  Utstillingsresultatene var ikke mye å skryte av denne gangen. Balder og Lady sin 1.utstilling i år ble med blå og gult. Ikke helt uventet, Nybadete pelser i full røyting og Lady er veldi uferdig enda. men gode kritikker.

Helgas gladnyhet er uansett : 5 fine valper i Tromsø, og Flotte resultat på øyelysinga for Tussi, Balder og Lady.

«Prikken» som ble oppdaget på ett øye ved forrige øyelysing på Balder, var om den fremdeles fantes; omtrent umulig å oppdage! I allefall ingen katarakt eller annen sykdom! Og han ble erklært fri fra mistanke. Alt vel!

4.kull har da 4 som er hd røntget med A, 4 som er øyelyste med FRI. herav 1 med ett øyehår.

Fredag 17.April-09: Tiltross for en noe kaldere værtype i dag,med snø/sludd i luften og vått ; Våren bryter seg fram!  Sykler og saccovogn er hentet fram og vi omskolerer oss fra den hvite rene snøen til barmark.

Hunder og katta har fått ormekur. Nusse er blitt 14 år, egentlig ingen høg alder på en katt, men i det siste har han skrantet. Snille pusen vår.

Hundetreninga på Bygdetunet har gjordt ett forsøk på å komme igang. Både valper og voksne hunda koste seg i lag på Tirsdagskveld og noen møttes også kvelden etter. Neste Tirsdag treffes vi igjen.

Lady har fått sin 1.tilvenningstur med saccovogna, flink jente! Vi har nå endelig overtatt lysløypa som turvei, nå kan ikke skitreninga være der og da er det flott for oss med de firbeinte å gå. Ligger fremdeles is og noe snødekke, mens veiene er i full oppløsning. 

Påsken var varm og mild, med både regn og sol. Noen småturer i nærområdet til fots, men mest sosialt samvære med familieflokken,masse mat og selskap, bursdagsfeiringer og Grilling på naustet i Leirfjorden. Takk for laget alle sammen.

Mandag 6.april-09: Hipp hurra for Helene som fyller år i dag! Gratulerer med bursdagen.

Jeg og Ståle tok en sledetur til Haustreisdalen. Fremdeles gode skuterspor. Kjørte på vått og noe tungt føre med alle hundan. Ståle på ski bak i line. Vi drog opp til naustan ved Gluggvatnet og snudde der. Godt å få lufta hundan uten at de blir full av søle. Takk for turen.

Søndag 5,april-09: Flere påskegjester. Barn og barnebarn på middag. To kattegjester også. Utrolig hvor fint hundene våre takler disse smygende gjestene. Nusse er også grei, men snøball tramper i buret sitt og liker dem ikke noe særlig. vått og sølete ute,men fin temperatur. 

Lørdag 4.april-09: Påskegjestene er begynt å komme. i natt kom søstra mi fra Oslo. Hun fikk sove leeeenge,men ble så halt med ut på luftetur med hundan.

Torsdag 2.april-09: Masse nysnø i natt. minst 20cm. Så kom silregnet , store nedbørsmengder hele dagen, takras og vårflom. Sølete veier og sandete labber. 

Onsdag 1.april-09. Den første dagen i april bader i sol, blå himmel og vårlig luft. Jeg har det travelt og hundan får bare små tusleturer innimellom denne uka. En kveldstur til strømmen med Lady, Helene og Balder, Wenchw mwd Tasja og Era. Vi må jo forsøke å komme igang med litt hundetrening etterhverdt nå som våren nermer seg.