Vårt oppdrett

Vårt 1.kull ble født 19.02.2000.

Vi har ett beskjedent oppdrett der de sosiale egenskapene, helse, gemytt og bruksegenskaper er viktige faktorer i avlsarbeidet.  Foreldredyrene er selvsagt friske. HD-fri og øyelyst. Uten kjente arvelige sykdommer. Avlsdyrene er godkjendt i avl med gyldige attester på paringstidspunktet, etter avlskriteriene fra FCI, NKK og NP.

Valpekull fra oss skal du derfor kunne finne på hjemmesiden til Norsk Polarhundklubb ( www.polarhund.no) , «Planlagte / foretatte paringer» og «valpelista». Der kan du også lese mer om regler og krav i forhold til avl. Rase-informasjon mm. I tillegg vil vi anbefale å bruke www.nkk.no sine sider med mye god informasjon. Der Dogweb er en nyttig informasjonskilde for helse og stamtavler.

Polarjuvelen`s Kennel finnes også på Facebook, og du finner masse om hundene våre , turer, valper med mer på min Facebook side. søk: Gerd Granås.

Hundene er en del av vår familie. Foruten at di er godt selskap i hverdagen, er det viktig at di får være med i forskjellige aktiviteter. For oss er hundene gode turkompiser hele året. Di blir brukt i pulkdraget, i lina foran sleden, til snørekjøring og trekker akebrett med barnebarn på tur. De bærer kløv, trekker vogn, eller rusler på tur for selskapsskyld. Med magebelte rundt livet og hunden som heis, går turene opp bakker og i terreng så mye raskere og lettere. Valpene som vokser opp i flokken vår, er alltid inkludert og får være med på vår aktiviteter med di andre hundene i Kennelen.
Noen utstillinger , samlinger, offesielle aktiviteter og løp, deltar vi også på når det passer seg sånn. Da gjerne i lag med tidligere valpekjøpere, familiemedlemmer og venner. 

Dette gir meg en allsidig informasjon om; helse, gemytt og rasetypiske egenskaper hos individene jeg velger å avle på. Når vi planlegger kull er det som oftest fordi vi ønsker å beholde en valp selv, har linjer vi ønsker å videreføre, eller en ekstra spennende kombinasjon.  Det er mye å ta hensyn til når vi planlegger å ha kull. Og det hender jeg velger å stå over noen løpetider til jeg har riktig kombinasjon og rett tidspunkt. Om du ønsker å stå på venteliste så send en e-post.