Mars -09

Mars avsluttes med finværsdager og jeg har mye annet å gjøre så da blir det noen tusleturer innimellom, på ettermiddag, men litt variasjon er bare sunt.

Lørdag og søndag 28-29.mars-09: Jeg meldte Ståle og Balder på hundedressurkurs i Mosjøen . Jeg og Lady var observatører. Balder har fremdeles tendenser til å være rabalder, synes jeg. Og da var det greit å ta ham med slik at andre også kunne se og kansje finne ut av oppførselen. Men Balder er jo kjempeflink og lettlært. Han kan masse øvelser og gjorde det han skulle uten problem. Han oppførte seg heller ikke værre enn de andre hannene som var der og Kursholder mente at vi hadde gjordt og gjorde akkurat slik det var riktig å gjøre mht Balder. Så da var vi tilbake til start! Men greit kurs og arti med fremmede hunder.

Onsdag 25.mars-09: Nydelig vær og godt føre. Jeg tok med Balder og Tussi i draget og Lady i lina. Så gikk vi opp Pilfjellet Måtte legge skiene i pulken på tur opp og da vi skulle ned det bratteste. Hadde en fin tur søraust over fjellet. Såg ryper, ei ørn, spor etter elg, hare, fugl, rev,vanlige gaupespor og noe med enorme labber! spekulerte både på jerv, ulv og bjørn,men sansynligvis ei diger hanngaupe!.

Mandag 23.mars-09: Fin ettermiddagstur til fots opp pilfjell-lia til Fellingforstuva. Sol og mildt. Jeg og Ståle hadde med Simba, Diva, Tiara og Lady.

Søndag 22.mars-09: sol,men noe kald vind. Ståle med Simba og Diva i pulkdraget, Jeg med Balder og Tussi i draget + Lady i line. Helene snørekjørte med Tiara og Sigmund kom med to-spann pulk og jentene på slep. Vi fulgte oppkjørt spor til gapahuken på Holmvassåsen og så laget vi oss pølsebål og hadde det koselig litt borti åsen.Takk for turen.

Lørdag 21.mars-09: Noe sol, bra føre med litt nysnø på skuterspor. Jeg og Ståle kjørte med hundan i pulkdraget opp til Stavassgården. Hadde tenkt oss videre,men mye flombekker og våtmyrer satte en stopper for videre utflukt. Hadde kaffepause i kjøkkenet på Stavassgården før vi kjørte ned til bilparkeringa på vestersivegen. Ståle med Simba og Diva, Jeg med Balder og Tussi. Lady i line. Takk for turen.

Tirsdag 17.mars-09: sms tidlig på mårran. «e trur e ser blå himmel? tur i dag?» Hi, Hi. Silregn i hele går, sludd og takras også i dag. Men ut på tur! Lot pulkan stå hjemme og snørekjørte opp til Stavassgården.Charlotte med Tessi, og jeg med Tussi og Balder. ca 15cm med våt klabbsnø over skuterspor. Vind og snøslapsbyger. men jammen fikk vi ikke se både sola og litt blå himmel på turen. Satt inne på kjøkkenet på Stavassgården og hadde nistepause. Takk for turen.

Søndag 15.mars-09.Nattefrost, sol og fint på dagen. Ståle med simba og Diva i pulkdraget, Jeg med Balder og Tussi i draget og Lady i lina. kjørte fra Haustreisen til Øvre Gluggvatn. Kafferast før vi kjørte tilbake på flott føre og gode skuterspor.Takk for turen.

Lørdag 14.mars-09: Noe sol. Lady fikk ny tur med pulktrening. Jeg gikk til fots , Tiara var med. Vi ryddet unna hundeskit etter veien. Lady drog pulken opp til Furuhompen. Flink jente.

Torsdag 12.mars-09: Nattefrost, sol og fint på dagen. Vinterferie. Jeg og Helene tok oss en kjempefin tur på ski med pulk i haustreisdalen. Opp til øvre Gluggvaten. Helene kjørte med Tussi og Diva, Jeg hadde Simba og Balder i draget og Lady i line. Godt føre. Takk for turen.

Onsdag 11.mars-09: I dag er L.R.Quick Lady 1 år!!! Vi Gratulerer og masse kos! Helene fikk snørekjøre en runde med Lady og jeg tok Tussi i lina. Så satt vi i skogen og spiste appelsin. Tiden har gått veldi fort og Lady har fått vært med på masse dette året  hun har levd.

Tirsdag 10.mars-09: Vi fikk koselig besøk av min yngste søster og hennes to døtre. Tur med alle hundan, pulker og linekjøring, til Langvatnet. 1 stk fisk som Simba fikk. Bål og pølsegrilling i gapahuken. Snørekjøring og lek på isen. Noen barflekker er allerede begyndt å tine fram og isboret gikk utrolig lett gjennom. Tusen takk for trivelig besøk.

Mandag 9.mars-09: Masse vind og sol. Simba og Diva fikk være med Ståle til «bålplassen» Jeg hadde med Tiara og Lady. Gikk til fots i skuterspor og gamle skilspor.skavler og forblåst. Jeg gikk videre til Fellingforstuva.

8.mars-09: Snørekjørte med Diva rundt Almvatnet. så var det middag og kaffe i Marka, gebursdagsselskap. Masse vind og snøfokk. Alle hundan var med og låg lunt og godt i sine kasser på bilen.

7.mars-09: Vi var en tur i Raubergan og såg etter på Trollhompen. Masse snø.  Sterk vind og mye sjøsprøyt langs Tosenfjorden. Hundan fikk ligge i snøskavler mens vi fyrte i ovnen og kokte kaffe.

Fredag 6.mars-09: Lettskyet og fint vær. Tur til Gåsvatnet med alle hundan foran sleden. Ståle på ski. Kjørte inn til vesterbukt, men der var det skyet og vind. Masse folk i sørenden. Ingen fisk , men fin tur likevel.

 

Søndag 1.mars -09: Snø og vind, noe mildere. Vi drog i familiebesøk, hundan fikk være med på biltur og ligge ute i snøkovet mens vi koste oss inne med god mat , kaffe og kaker. Ingen som klaget, alle krøllet seg godt sammen og låg som perler på snor til vi skulle kjøre hjem. Godt med noen hviledager innimellom.

Vi gratulerer 2.kullet vårt : Nico, Tussi og Mira, med sine 6 årsdager i dag.